Initial D World - Discussion Board / Forums
   
Welcome Guest ( Log In | Register )Resend Validation Email

DJ Panel ( Server Stats )   Song History   Initial D World Chat Room (IRC)   Broadband Stream
RADIO BROADCAST » streaming at 96kbps with 12 unique listeners, playing (Fifth Stage DS2) Paul Harris - Nonsense Sensation

       

  Important Rules
Post everything about Initial D Arcade Stage 6 AA and 7 AAX here. If you want to talk about ver.1 and ver.2, please post them in the ver.1 - 2 section. For anything about ver.3, please post them in the version 3 section. For anything about ver.4, please post them in the version 4 section. For anything about ver.5, please post them in the version 5 section. Participating in flame wars will be severely punished. NO plagiarism in any case. If you are posting information (i.e. - shift points) that did not originate from this forums, by all means, give the author / source proper credit. Violator will be given a verbal warning on first offence and an actual warning thereafter.


FORUM MODERATOR : FORUM MODERATOR

8 Pages  « 6 7 8  ( Go to first unread post )

Views: 9,448  ·  Replies: 191 
> Teknoparrot now supports ID6AA
ZeetherKID77
Posted: Aug 29 2017, 06:13 PM


Move it, bucko
**********

Group: Advanced Members
Posts: 698
Member No.: 2,311
Joined: Jul 20th 2004
Location: Update Profile





Will do. I guess this is the beginning of the card reader emulation and someone made a mistake in the code?

[ Post made via Mobile Device ]
SonicSP
Posted: Aug 29 2017, 09:23 PM


Nagao Fanboy
**********

Group: Advanced Members
Posts: 1,904
Member No.: 36,182
Joined: Aug 27th 2010
Location: The Internet, DUH





Possibly, but it's noted that there is a lot of improvements in the JVS emulation in general.
ZeetherKID77
Posted: Aug 30 2017, 06:09 AM


Move it, bucko
**********

Group: Advanced Members
Posts: 698
Member No.: 2,311
Joined: Jul 20th 2004
Location: Update Profile





The .bin fixed it, thanks. I actually can do gold drifts now too! My mistake was that when I did BC I didn't keep turning the car in the same direction...got gold on most of the corners in Lake Akina just now. It's such an interesting system when you master it and now I don't think I can go back to V3 physics...
SonicSP
Posted: Aug 30 2017, 07:07 AM


Nagao Fanboy
**********

Group: Advanced Members
Posts: 1,904
Member No.: 36,182
Joined: Aug 27th 2010
Location: The Internet, DUH





You probabaly could with some mental readjustment. After D7 and D8 I thought I wouldn't be able to go back to D6 either, but I was able to.

D7 I argue is similar to D3, not totally of course (there's no shift points or eraser) just the most out of all of the post-D3 entries. They even put in a lot of D3 cues in that game including a remixed post race song and some of the race tracks. And there's no Gold Drift boosts outside of online - and even then it's really really hard to get one.

This post has been edited by SonicSP on Aug 30 2017, 07:10 AM
Akii
Posted: Aug 30 2017, 10:14 AM


Request Title - PM Mods
**********

Group: Members
Posts: 418
Member No.: 34,416
Joined: Nov 29th 2009
Location: Kuala Lumpur, Malaysia





Hmmm, I can't get the game to load. Seems to crash everytime I start it
SonicSP
Posted: Aug 30 2017, 10:55 AM


Nagao Fanboy
**********

Group: Advanced Members
Posts: 1,904
Member No.: 36,182
Joined: Aug 27th 2010
Location: The Internet, DUH





Yeah, some people are having that problem.

Are you using a vanilla ROM? I used a clean one from the RAR without my mods just to try out for stability. Aside from the extra BIN file, resolution exe and ini, the only change I made is to edit the manufacturer car info number to 6 to get full tune.

But I only had time to play one race with it, so it's not like a complete test. It still crashes at the end of the opening video though as usual.

You might also want to try idlogger and see whether that helps even if you didn't need it before. That method has worked for at least one user I know.

And woohoo 1900th post!

This post has been edited by SonicSP on Aug 30 2017, 11:03 AM
ZeetherKID77
Posted: Aug 30 2017, 11:44 AM


Move it, bucko
**********

Group: Advanced Members
Posts: 698
Member No.: 2,311
Joined: Jul 20th 2004
Location: Update Profile





If it's crashing, it might be antivirus detecting ParrotLoader.exe and closing it/deleting the exe. I managed to add it to exceptions (and restore the false positive files...it was detecting 2 files as trojans) and that solved it.

Unless this is something entirely different. If you're using a modified exe for different resolutions I heard 1.0 is kinda sketchy with those via Reddit because that version actually can handle that via its own config.ini file now.
SonicSP
Posted: Aug 30 2017, 05:21 PM


Nagao Fanboy
**********

Group: Advanced Members
Posts: 1,904
Member No.: 36,182
Joined: Aug 27th 2010
Location: The Internet, DUH





Another thing to remember is to make sure DumbJVSManager has Administrators Rights. It's important but one of those things that can be overlooked especially when your changing to the new dumbmanager exe.

Just gave it as a last resort advice to someone with 1.0 and it freaking worked. So make sure it's enabled first to minimize potential problems. That way, we can also rule it out as an issue during troubleshooting.

This post has been edited by SonicSP on Aug 30 2017, 05:24 PM
RIT_ninja
  Posted: Aug 30 2017, 05:48 PM


ざけんなよ!
**********

Group: Advanced Members
Posts: 696
Member No.: 13,218
Joined: Oct 2nd 2005
Location: 愛知県





Always keep a clean copy of the entire ID6AA folder in case stuff breaks due to editing config files.

So you should have one original ID6AA folder and one for modification.
Akii
Posted: Aug 30 2017, 06:30 PM


Request Title - PM Mods
**********

Group: Members
Posts: 418
Member No.: 34,416
Joined: Nov 29th 2009
Location: Kuala Lumpur, Malaysia





I tried with a clean copy of ID6 and TeknoParrot
Tried to run it with admin rights
Excluded it from the antivirus too

Still crashed. I'll go back and retry again though. Might have missed a few steps along the way
SonicSP
Posted: Aug 30 2017, 09:54 PM


Nagao Fanboy
**********

Group: Advanced Members
Posts: 1,904
Member No.: 36,182
Joined: Aug 27th 2010
Location: The Internet, DUH





Have you tried idlogger yet? It worked for at least one person I know and he never needed it for 0.8.

My computer seems to be fine without it in 1.0 but I only did like one Akina test yesterday...might need more tests to see how stable it is.

This post has been edited by SonicSP on Aug 30 2017, 09:56 PM
Akii
Posted: Aug 30 2017, 11:43 PM


Request Title - PM Mods
**********

Group: Members
Posts: 418
Member No.: 34,416
Joined: Nov 29th 2009
Location: Kuala Lumpur, Malaysia





First time I've heard of idlogger. What is it? And what does it do?
SonicSP
Posted: Aug 31 2017, 12:42 AM


Nagao Fanboy
**********

Group: Advanced Members
Posts: 1,904
Member No.: 36,182
Joined: Aug 27th 2010
Location: The Internet, DUH





I already answered in the PM, but just a refresher for everyone and new players just in case.

IDlogger is a mod/file made by Avail that allows AMD cards to play the game, though they still won't get a minimap.

It also fixes minimap glitches on some Nvidia cards (though I think this is only with IDLogger 0.2??). Some Nvidia users have this problem where a huge minimap appears at the center of the screen, making the game practically unplayable.

Not sure what causes the glitches on Nvidia, two people can have the same card model and one of them might have it while the other may not. I have encountered this example before though I was the PC that was "okay". Could be drivers, or could be something else with the PCs.

It also apparently can fix some issues with Teknoparrot 1.0.

This post has been edited by SonicSP on Aug 31 2017, 12:57 AM
1life1love
Posted: Sep 3 2017, 11:00 AM


IDW Full Member
***

Group: Members
Posts: 35
Member No.: 32,348
Joined: Mar 25th 2009
Location: sf, california





to anybody just using a keyboard, how do you get the keyboard buttons to work?
pinkimo
Posted: Sep 7 2017, 05:12 AM


Shmuck
*

Group: Members
Posts: 1
Member No.: 48,777
Joined: Sep 7th 2017
Location: Update Profile





It's time to vote for the card support smile.gif

https://twitter.com/ReaverTeknoGods/status/...562116802973697
Nomake Wan
Posted: Sep 7 2017, 06:00 AM


ShiMACHaze
**********

Group: Advanced Members
Posts: 19,146
Member No.: 5,394
Joined: Feb 5th 2005
Location: Drydock





Voted, because I won't bother checking it out until I don't have to randomly hack around in the files just to play. tongue.gif
Proud Contributor of the Music Section Revival Project
SonicSP
Posted: Sep 16 2017, 09:02 AM


Nagao Fanboy
**********

Group: Advanced Members
Posts: 1,904
Member No.: 36,182
Joined: Aug 27th 2010
Location: The Internet, DUH





Irozahaka DH - AE86T - 2'53'841

YOUTUBE ( https://youtu.be/hAVPbnbiuIo )

8 Pages  « 6 7 8