Initial D World - Discussion Board / Forums
   
Welcome Guest ( Log In | Register )Resend Validation Email

DJ Panel ( Server Stats )   Song History   Initial D World Chat Room (Discord)   Broadband Stream
RADIO BROADCAST » streaming at 96kbps with 12 unique listeners, playing Mega NRG Man - Back on the Rocks

       

  Important Rules
Post everything about Initial D Arcade Stage 6 AA and 7 AAX here. If you want to talk about ver.1 and ver.2, please post them in the ver.1 - 2 section. For anything about ver.3, please post them in the version 3 section. For anything about ver.4, please post them in the version 4 section. For anything about ver.5, please post them in the version 5 section. Participating in flame wars will be severely punished. NO plagiarism in any case. If you are posting information (i.e. - shift points) that did not originate from this forums, by all means, give the author / source proper credit. Violator will be given a verbal warning on first offence and an actual warning thereafter.


FORUM MODERATOR : FORUM MODERATOR

 

Views: 2,741  ·  Replies: 2 
> Initial D Arcade Stage 7/8 Missing Smoke and Spark, Graphical Bug?
KidTrunks
  Posted: Sep 20 2019, 10:40 PM


Shmuck
*

Group: Members
Posts: 2
Member No.: 51,225
Joined: Sep 20th 2019
Location: Update Profile





Hi I am encountering missing tyre smoke graphics (when you drift) and missing spark graphics (when you bump into the wall) bug.

After installing both Initial D 7 aax and Initial D 8 infinity, it seems like the graphical bug is missing in both games.

I have changed the game's resolution to the default monitor resolution of 1920 x 1080 and render set to 4x but it still is missing these graphics.


My computer definitely have the specs: Radeon RX 580 Series and AMD Ryzen 7 1700X Eight-Core Processor.
I have watched youtube videos and know for a fact that it can be turned on. Maybe it has something to do with my AMD graphics card?

Attached is a image of what the graphics should look like but missing in my game.

I have looked every where for this bug but cannot find anything. Please any help would be appreciated !

This post has been edited by KidTrunks on Sep 20 2019, 10:44 PM

Attached Image (Click thumbnail to expand)
Attached Image
SonicSP
Posted: Sep 21 2019, 11:41 AM


Nagao Fanboy
**********

Group: Advanced Members
Posts: 2,042
Member No.: 36,182
Joined: Aug 27th 2010
Location: The Internet, DUH





AMD graphic cards doesn't do well with IDAS, there will be more bugs and issues. If you've already installed all the AMD shader fixes, then I don't have any other advice I can think off.

This is because the original arcade hardware ran on Nvidia cards, so getting AMD carfs to work is harder and have more issues. Trust me, it used to be way worse in the earlier days of TP IDAS then just smoke and sparks - the entire minimap was missing.

This post has been edited by SonicSP on Sep 21 2019, 11:51 AM
KidTrunks
  Posted: Sep 21 2019, 05:25 PM


Shmuck
*

Group: Members
Posts: 2
Member No.: 51,225
Joined: Sep 20th 2019
Location: Update Profile





Thanks for the reply Sonic!

Yes I had both the shader and mini map AMD errors but fixed it with the patch.

But if it indeed is the AMD card causing the missing graphics, nothing can be done then. Well, thanks for for letting me know!